"Lumina Credinţei", nr. 2, mai 2002

8 Martie - Ziua Femeii


 

Duminică, 10 Martie 2002, la biserica parohială "Sfântul Ioan Botezătorul" - Bârnova, în cinstea Zilei Femeii (ce se serbează totdeauna în ziua de 8 Martie), tuturor femeilor prezente la slujbă li s-a oferit câte o felicitare făcută de copii şi flori culese tot de ei. De asemenea, un cor de copii condus de Doamna Valerica Ilie a interpretat o serie de cântări duhovniceşti şi au spus poezii legate de momentul omagiat.

Mulţumim copiilor pentru strădania lor!

Mulţumim doamnelor din Comitetul Parohial care s-au implicat direct în această acţiune: D-na Maricica Vulpe, D-na Maria Cazacu, D-na Valerica Ilie, D-na Elena Luca!

În fiecare an, de 8 Martie, în plan internaţional, se serbează Ziua Femeii. O zi pe care nici noi nu am vrut să o trecem cu vederea.

De ce? - ar putea întreba cineva. De ce în biserica noastră parohială, în ziua de Duminică, 10 Martie 2002, în cinstea zilei femeii, copiii au cântat cântece duhovniceşti, au spus poezii, au oferit flori culese de ei şi au dăruit feli-citări făcute de asemenea de ei tuturor femeilor prezente la slujbă?

Iată de ce...

Ştim cu toţii, creştinătatea ortodoxă cinsteşte în credinţa şi cultul ei pe Maica Domnului - Fecioara Maria. Ea este apărătoarea tuturor celor care i se închină. Este Născătoarea Celui care a adus posibilitatea mântuirii tuturor oamenilor.

Biserica noastră are de asemenea mii şi mii de Sfinte care pentru viaţa lor, pentru credinţa lor, au fost canonizate.

Dintotdeauna mamele au avut şi au un rol deosebit în viaţa Bisericii, prin aceea că sunt cele care se implică în mod deosebit în educarea copiilor lor, astfel încât aceştia să devină buni creştini. Ele aduc copiii mici la Sfânta Împărtăşanie, îi învaţă să se închine, îi spală, îi îmbracă frumos şi-i trimit la biserică.

În timpurile noastre, dacă facem o scurtă analiză, observăm în toate bisericile noastre că la slujbe numărul femeilor este mult mai mare decât cel al bărbaţilor. Ele se roagă mai mult.

Iată de ce am organizat momentul respectiv în ziua de Duminică, 10 Martie 2002, la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" - Bârnova, în cinstea credincioaselor Parohiei noastre.

* * * * *


 

8 Martie este o zi sărbătorită pe plan internaţional ca fiind Ziua Femeii. Pe întreg pământul, femeii i se aduc cuvintele cele mai alese pline de dragoste, recunoştinţă şi apreciere. În această zi copiii mulţumesc mamelor pentru munca şi dragostea lor, soţii mulţumesc sotiilor pentru munca şi slujirea lor. În şcoli profesorii organizează serbări pentru Ziua Mamei şi le oferă cântece, poezii, mărţişoare şi flori împreună cu felicitări. Mamele primesc multă dragoste din partea copiilor. În această zi nici o mamă din lume nu trece neobservată, mai ales de cei dragi. Cadoul cel mai des care li se oferă mamelor este un buchet de flori cu o felicitare scrisă plină de cuvinte de dragoste.

Oana Bâgu


 

Cuprins